Tuesday, November 03, 2009

Minggu Peperiksaan Akhir 2009

Minggu ni minggu peperiksaan bermula dari hari Isnin sampai hari Jumaat. 3 minggu sudah set-set kertas soalan saya dah siapkan. Tak banyak ada 3 kelas. Darjah 1 untuk subjek sains dan bahasa inggeris budak ada 10 orang. darjah 2 untuk subjek bahasa inggeris budak 6 orang.Darjah 3 untuk subjek bahasa inggeris 10 orang sepatutnya 11 pelajar tapi sorang memang dah tak datang sejak bulan 5 hari tu lepas kes dia curi pensil,buku,beg budak tahun 5. Terfikir gak mengenangkan guru-guru di sekolah-sekolah kebiasaan dah tentu 1 kelas lingkungan 40-50 orang pelajar penat gak nak sediakan set kertas soalan.Dah habis periksa nak semak lagi makan hari gak tu nak setel semua tapi saya lebih rela berhadapan dengan benda-benda tu semua dari hidup di sekolah pedalaman. Kalau kat luar petang-petang kalau boring boleh pergi kedai majalah sebelah panggung lido belek-belek majalah tak pun lepak minum teh tarik kat nafih dengan sepupu nak lagi stylo lepak Mc D.













apa benda yang kau tulis Seli??


















cuti bulan 8 hari tu aku tengok lot-lot kedai depan Mc D ade kopitiam baru bukak. Stylo gak macam Starbucks. Makin urban la budak-budak Banting ( memetik kata-kata rakan sekampung Rafi Jupri designer Air Asia )

No comments:

Post a Comment